Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2013 07:53 - Признаци, че не сте готови за връзка
Автор: gabss97 Категория: Други   
Прочетен: 285 Коментари: 0 Гласове:
1



Преди да започнете нова връзка, трябва наистина да се почувствате готови за това. Няма смисъл да се впускате в нова авантюра само заради идеята да не сте сами. Много хора си мислят: „Разбира се, че съм готов за връзка. Това е, което чакам толкова дълго!", но всъщност се самозаблуждават.

Трябва да се вгледате в себе си и в своите вярвания, нагласи и поведение и да си признаете честно дали е дошъл моментът да търсите любовта отново. Подобно нещо не е лесно, защото всеки иска да получи любов, но ако се впуснете в отношения с правилния човек, но в неподходящ момент, можете да съсипете всичко.

Ето и някои от предупредителните знаци, че не сте готови за сериозна връзка точно сега:

1. Компасът ви не сочи на север.

Това е, когато последователно се събирате с грешен тип партньори. Обикновено това се случва, защото подсъзнателно се опитвате да саботирате връзката си от самото начало, като изберете човек, който не е подходящ за вас.

2. Чувствате се нещастни.

Ако сте потиснати и унили и получите покана за парти или събитие, не отивайте там с единствената цел да „засадите семената на любовта", а идете с идеята да се разведрите и позабавлявате. Ще сте по-привлекателни за противоположния пол, ако правите неща, които са ви приятни (по-добре откажете партито, ако не ви се ходи). Намерете неща/дейности, които ви правят щастливи и които ще искате да споделите с някой човек в бъдеще.

3. Вярвате, че можете да го спасите/промените.

Много жени имат комплекс на спасителки. Те се хващат с някой неуспял/загазил мъж и подсъзнателно вярват, че ще го променят. Крайният резултат е негативен, защото проектът е изложен на провал още от самото начало. Което в превод означава, че ако човек има сериозни личностни проблеми, той може да ги реши само с помощта на обучени специалисти. Няма смисъл да се правите на терапевт.

4. Вие търсите някой, който да ви спаси.

Ако наум си казвате: "Аз съм такава каша. Защо съм толкова зле?", тогава вие ще търсите някой, който да се грижи за вас. Вероятно ще привлечете човек, който има комплекс на спасител. Но от това също няма да излезе стабилна връзка.

5. Търсите си някой, който „да ви допълни".

Макар това да е романтична реплика на Том Круз от „Джери Магуайър" и тя да звучи добре във филма, то в реалния живот вие трябва да си бъдете завършен индивид и едва тогава да търсите друг такъв, с когото да изградите функционални отношения.

6. Вие прекарвате повече време в преследване на любовта, отколкото в преследване на собствените си интереси.

Ако сте се фиксирали в идеята да си намерите гадже на всяка цена, то може би това е ваш проблем. По-важното е активно да преследвате собствените си интереси и ако междувременно срещнете подходящ човек, да се опитате да изградите отношения с него.

7. Още не сте разопаковали багажа от миналата си връзка.

Ако все още имате емоционални белези, останали ви от предишната ви раздяла и все още сте гневни и разочаровани от противоположния пол, то изчакайте да ви отмине, преди да започнете нова връзка. Много жени смятат, че „клин клин избива" или, че новият мъж ще ги накара да забравят предишния, но не се получава точно така.

8. Мъчите се да бъдете такива, каквито не сте.

Ако откриете, че се мъчите да бъдете нещо различно от това, което сте, само за да се харесате на определен човек, то на грешен път сте. Не си мислете, че ако се промените, ще станете по-привлекателни за този човек. Това значи, че ви липсва самочувствие и увереност и че той не ви оценява според реалните ви качества.

9. Искате връзка, за да не сте сами

Ако отчаяно се опитвате да си намерите партньор, за да не заспивате вечер сами, то причината ви е погрешна. Трябва да се чувствате удобно сами в собствената си компания, преди да можете наистина да отворите живота и сърцето си за някого. Така ще видите връзката си по-обективно и ще можете по-добре да решите дали този индивид е точно за вас.




Тагове:   връзка,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gabss97
Категория: Други
Прочетен: 15149
Постинги: 23
Коментари: 5
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930